Skip to main content

Rijles

De Rijlessen

Sinds heden is het voor iedereen in Nederland toegestaan om rijlessen te volgen vanaf 16,5 jaar of ouder. Wanneer je 17 jaar bent geworden is het ook mogelijk om een praktijkexamen aan te vragen. Als je voor je 18e verjaardag bent geslaagd is het alleen toegestaan om te rijden onder begeleiding van een inzittende met minimaal 5 jaar bezit van een (geldig) Nederlands rijbewijs. Deze begeleider moet tevens een pas aanvragen om dit aan te kunnen tonen.

Wanneer je begint met je rijlessen geven we je 60 minuten les. Tijdens de eerste lessen zul je de auto onder controle leren krijgen. Hierbij denken we aan gas geven, gebruik maken van de rem, sturen en schakelen. Wanneer je de auto onder controle hebt en in staat bent om veilig te rijden zul je je lessen vervolgen in Hoogeveen samen met een andere leerling. Hier zullen lessen van 90 minuten plaatsvinden waar jullie worden begeleid om veilig en snel door een drukkere (stads)omgeving te navigeren.

In overleg met de instructeur wordt tijdens het lessen ook het praktijkexamen aangevraagd.

Rijschool Ribberink geeft ook rijlessen voor rijbewijs BE.

Wanneer heb je een Rijbewijs BE nodig?
Als je met je auto een aanhanger wilt trekken van meer dan 750 kilo (lege gewicht + laadvermogen) is een Rijbewijs B niet voldoende en heb je een Rijbewijs BE nodig. Neem contact met ons op voor de prijzen.

Wil je meer weten over 2toDrive?

Klik op de logo om door te gaan naar de website van 2toDrive